cielęcina w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • cytryna

  • mąka

    1 łyżeczka
  • mleko

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

  • masło

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na mniejsze porcje, lekko solimy i kropimy sokiem z cytryny. Na rozgrzanym tłuszczu(olej + masło) smażymy kawałki mięsa z obu stron, wrzucamy posiekana cebulę, zasmażamy razem mieszając, podlewamy łyżką wody i dusimy pod przykryciem. Gdy woda wyparuje uzupełniamy. Mąkę rozprowadzamy w mleku i łączymy ze śmietaną, dodajemy paprykę, wlewamy do mięsa i trzymamy na ogniu przez 5 minut. Sos doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Taką cielęcinkę podajemy z ziemniakami lub z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
trufelek 02.04.2013 16:03
Pysznie :)
Rafał3 02.04.2013 15:33
świetne polecam serdecznie
Paolcia 02.04.2013 15:06
mniammm pyszne musi być :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat