Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące grzanki do zup i sałatek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb czerstwy 10 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące grzanki do zup i sałatek

Czerstwy chleb kroimy w średnią kostkę ( ja robiłam to bez skórek ), wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i suszymy kilkanaście minut w temperaturze 150 st. do momentu aż zrobią się chrupiące i ładnie zarumienione grzanki.

Studzimy i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku, w suchym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak