Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

calzone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 300 gram
woda letnia 100 ml
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
drożdże suche 1/2 opakowania

farsz

pieczarki 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
oregano 2 łyżeczki
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser żółty 100 gram
sól do smaku

do posypania

Czarnuszka nasiona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: calzone

CIASTO :

Składniki połącz ze sobą ,wyrób ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.

Zetrzyj ser na tarce.

FARSZ:

Pieczarki pokrój na plastry, cebulę w piórka ,podsmaż na oleju, lekko posól, paprykę pokrój w kostkę dodaj do podsmażonych pieczarek i cebuli,dopraw oregano,i pieprzem duś całość około 10 minut.

Wyrośnięte ciasto podziel na 5 części rozwałkuj , na każdy placek rozkładaj nadzienie posyp startym serem ,zawiń brzegi , posyp czarnuszką ,piecz w 200 stopniach przez 20 minut.

Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.05.2016 08:51
chętnie wypróbuję
Wafelek2601 25.02.2016 19:35
Pysznie wygląda
Malinka 25.02.2016 17:50
Z chęcią bym zjadła :)
Madzik239 25.02.2016 17:39
Bardzo ładnie się prezentuje,więc na pewno jest pyszne :)
norweska20 25.02.2016 17:15
apetycznie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak