Borówki amerykańskie we własnym syropie

Borówki amerykańskie we własnym syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówka amerykańska

    2 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Borówki dokładnie myjemy i czyścimy. Używamy tylko całych i świeżych, niezbitych owoców. Wrzucamy na patelnię, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy cały czas owoce. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić a borówki powinny wypuścić swój prawdziwy sok. Proces powinien trwać 15-20 minut. Wlewamy bardzo gorące owoce wraz z syropem do wyparzonych słoików. Ja osobiście nie pasteryzowałem. Odwracamy dnem do góry i czekamy do całkowitego wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 15.08.2015 21:08
pychotka,uwielbiam borówki amerykańskie
Katarzyna/kate1980 15.08.2015 21:07
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat