Bołla czyli kruszon

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe wino

    1 butelka
  • cukier

    200-250 g
  • truskawki świeże

    0,5-1 kg
  • cytryna

    2-3 sztuki
  • woda mineralna

    2-3 butelki
  • wódka

    0,25 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny oraz truskawki umyć i pokroić w plasterki. Całość posypać cukrem i zalać dwoma szklankami wina. Odstawić na godzinę. Przed podaniem dolać pozostałą ilość wina oraz wódkę. Napój można mieszać z wodą mineralną i lodem. Podawać mocno schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat