Biały barszczyk mamy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzone żeberko

  • woda

    ok 2 l
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • mąki

    1 łyżeczka
  • śmietany

    1 szkl
  • zakwas na barszcz

    1 szkl
  • posiekana pietrszka

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
  • ziela angielskie

    2 zoarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberko zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, marchewkę, pietruszkę i wszystko gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy zakwas, oraz mąkę zmieszaną ze śmietaną. Wszystko doprawiamy do smaku kucharkiem, majerankiem i mozemy posypać posiekana pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat