Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na barszcz biały 3 butelki
kiełbasa biała 7 szt
olej do smażenia 20 g
kiełbasa podwawelska 4 szt
jajko 6 szt
majeranek 1 opakowanie
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziemniaki 8 szt
woda zimna 2 l

Porada

Zupa najlepiej smakuje dzień po ugotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Kroki postępowania

1
Gotujemy jajka na twardo od 10 do 15 minut. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na pół.
Krok 1 - Barszcz biały foto
2
Gotujemy ziemniaki w wodzie (bez soli). Proces powinien trwać około 25 - 30 minut. Zależy od wielkości ziemniaków.
Krok 2 - Barszcz biały foto
3
Kiełbasę podwawelską kroimy na pół i kroimy w ćwiartki. Białą kiełbasę pozbawiamy skóry i kroimy na ćwiartki.
Krok 3 - Barszcz biały foto
4
Kroimy ziemniaki w kosteczkę.
Krok 4 - Barszcz biały foto
5
Obie kiełbasy smażymy na patelni na odrobinie oleju. Proces powinien trwać około 5-6 minut. Całość wrzucamy do zakwasu w garnku.
Krok 5 - Barszcz biały foto
6
Do zakwasu dodajemy jajka, ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie i majeranek. Całość mieszamy i gotujemy przez 1 godzinę na średnim ogniu.
Krok 6 - Barszcz biały foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.11.2015 15:06
Bardzo apetyczny
Madzai 22.11.2015 11:39
Super zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak