Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bandyta z Karaibów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1/2 szt
Goździki całe Prymat 5 szt
imbir starty 1/2 łyżeczki
Kardamon mielony Prymat szczypta
cukier brązowy 2 łyżeczki
woda ciepła 250 ml
brązowy rum 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bandyta z Karaibów

Pomarańczę razem ze skórką kroimy na kawałki ,dodajemy goździki ,posiekany imbir ,kardamon oraz cukier. Zalewamy wrzątkiem i parzymy 5 min. Przecedzamy ,przelewamy do szklanek i uzupełniamy rumem. Dodajemy po plasterku pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 26.01.2015 18:55
Koniecznie muszę wupróbować :)
ada.la 26.01.2015 18:21
ciekawe połączenie
Kulinarna Ja 26.01.2015 17:35
fajna alternatywa dla rumu z colą
barbara11561 26.01.2015 17:12
na pewno się przyda na mroźne wieczory:)
IwonaDD 26.01.2015 17:05
fajna nazwa i kolor rozgrzewający :)
marzut 26.01.2015 16:26
super przepis :)
Adamorek 26.01.2015 16:25
dobrze rozgrzeje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak