Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cioci Kazi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 250 g.
smalcu 100 g.
cukru 450 g.
jajek 8 szt.
mąki pszennej 250 g.
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 10 % 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cioci Kazi

Ciocia Kazia, chrzestna mojego brata to uosobienie dobroci i tradycji rodzinnych i ten przepis zawsze będzie mi się z tym kojarzył. Babka jest być może kaloryczna, ale warta grzechu… Poza tym robi się ją w mig.

PRZYGOTOWANIE: Utrzeć tłuszcz z cukrem do białości – oczywiście robotem :) Dodawać na przemian po całym jajku i części mąki z proszkiem do pieczenia i octem ucierając cały czas. Piec 65 min. w temp. 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.05.2013 09:57
Fajna babka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak