Łosoś pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    600 g
  • cytryna

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na trzy części. Następnie odkrajamy 4 plasterki cytryny i z pozostałej części wyciskamy sok. Sokiem tym polewamy łososia. Oliwę z oliwek łączymy z ulubionymi przyprawami i nacieramy tym naszego łososia. Odstawiamy go na ok. 1 godzinę do lodówki. Łososia przybieramy pozpostałymi kawałkami cytryny i pieczemy w wyłożonynym papierem do pieczenia naczyniu, w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 25 minut.
EmciaPichci
Podajemy z lekką surówką i frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 17.04.2016 13:45
moja lubiona rybka
mariuszek8 11.06.2015 09:20
Przepyszny!
gacopierz23 01.03.2015 21:19
zdrowa rybka
syletita 03.01.2015 22:45
Uwielbiam łososia. Przepis wydaje się przepyszny
VioletoweKucharzenie 15.12.2014 09:12
moja ulubiona:-)
Krzysztof15 15.12.2014 06:23
bardzo lubie ,pyszny
Kuchenka 14.12.2014 23:53
rewelacyjne :)
kloruś 14.12.2014 21:56
Chętnie bym skosztował bo zapowiada się wyjątkowo apetycznie!
Wiktoria29 14.12.2014 21:43
zjadłabym taką rybkę
wwwiolka 14.12.2014 19:37
Świetnie się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat