Bulion to znakomita baza do stworzenia wielu pysznych, sycących i rozgrzewających zup. Poniedziałkowa pomidorowa, po niedzielnym rosole to kulinarna sztuczka znana już naszym babciom i chętnie wykorzystywana w wielu domach do dzisiaj. Znany i lubiany szef kuchni - Robert Sowa, podzielił się z nami pomysłami na 4 zupy, zrobione na bazie tego samego bulionu drobiowo-wołowego. Oczywiście przepyszny klasyczny rosół jest tutaj podstawą, ale spróbujcie go zaserwować dla odmiany z lanymi kluseczkami zamiast makaronu.
W kolejne dni na bazie rosołu, Robert Sowa proponuje zupy z pomidorami - klasyczną pomidorową, bo tradycję należy szanować. Rozgrzewającą, lekko pikantną zupę meksykańską z chrupiącą kukurydzą i kolendrą. A na koniec przepyszną zupę krem z pieczonych pomidorów i grzankami z masłem czosnkowym.
Zupy nie muszą być nudne, a dobry rosół to podstawa wielu, wielu pysznych obiadów.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: