Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska z mięsem drobiowym i kolendrą

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dzień trzeci - lekko pikantna i pełna warzywnych smaków, rozgrzewająca zupa meksykańska na bazie rosołu z pierwszego dnia. 

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2 litry
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżki
pomidory pelati 200 mililitrów
fasola czerwona 200 gramów
kukurydza 100 gramów
kolendra posiekana 1 pęczek
kwaśna śmietana 100 gramów
masło klarowane 2 łyżki
sól morska Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska z mięsem drobiowym i kolendrą

1. W garnku na maśle smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek pokrojony w plastry, posiekane chili i paprykę czerwoną również pokrojoną w kostkę. 

2. Po kilku minutach dodajemy przecier pomidorowy, pomidory pelati, a następnie wlewamy rosół i doprowadzamy wszystko do wrzenia.

3. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, warzywa gotowane z rosołu, pokrojone mięso z rosołu.

4. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut i doprawiamy do smaku. 

5. Przed podaniem dodajemy posiekaną kolendrę i kwaśną śmietanę.    

 

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak