Zupa meksykańska z mięsem drobiowym i kolendrą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dzień trzeci - lekko pikantna i pełna warzywnych smaków, rozgrzewająca zupa meksykańska na bazie rosołu z pierwszego dnia. 

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-wołowy

    2 litry
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory pelati

    200 mililitrów
  • fasola czerwona

    200 gramów
  • kukurydza

    100 gramów
  • kolendra posiekana

    1 pęczek
  • kwaśna śmietana

    100 gramów
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • sól morska Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W garnku na maśle smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek pokrojony w plastry, posiekane chili i paprykę czerwoną również pokrojoną w kostkę. 

2. Po kilku minutach dodajemy przecier pomidorowy, pomidory pelati, a następnie wlewamy rosół i doprowadzamy wszystko do wrzenia.

3. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, warzywa gotowane z rosołu, pokrojone mięso z rosołu.

4. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut i doprawiamy do smaku. 

5. Przed podaniem dodajemy posiekaną kolendrę i kwaśną śmietanę.    

 

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat