Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Dzień drugi - aromatyczna i pełna smaku zupa pomidorowa na bazie rosołu z poprzedniego dnia. 

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowo-wołowy

    1 litr
  • makaron nitki

    300 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory pelati

    200 mililitrów
  • śmietana 36%

    100 mililitrów
  • natka pietruszki

    posiekana
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól morska Prymat w młynku

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W garnku na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę.

2. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory pelati, rosół i gotujemy.

3. Ugotowaną zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.

4. Następnie zabielamy śmietaną.

5. Podajemy z makaronem i posypujemy natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat