Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dzień drugi - aromatyczna i pełna smaku zupa pomidorowa na bazie rosołu z poprzedniego dnia. 

Składniki:

rosół drobiowo-wołowy 1 litr
makaron nitki 300 gramów
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżki
pomidory pelati 200 mililitrów
śmietana 36% 100 mililitrów
natka pietruszki posiekana
masło klarowane 1 łyżka
sól morska Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki

1. W garnku na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę.

2. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory pelati, rosół i gotujemy.

3. Ugotowaną zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.

4. Następnie zabielamy śmietaną.

5. Podajemy z makaronem i posypujemy natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka 21.08.2023 15:12
super przepis!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak