Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny sernik z czekoladą

Uwielbiam piec serniki, i nie ważne czy jest z czekoladą , owocami ,orzechami lub z pianą ,każdy znika z talerza. Ten sernik jest delikatny i idealnie kremowy wręcz rozpływa się w ustach.

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ganache na serniku sprawia że sernik  zaspokoi ochotę na słodkie ........... na jakiś czas :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Spód sernika to ciastka oreo :

1 paczka ciastek oreo 200 gram

2 łyżki masła w temperaturze pokojowej

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 

 Zmiksować do otrzymania masy ,którą należy wykleić spód i boki okrągłej blaszki. Wstaw do lodówki na czas przygotowywania  sernika .

Sernik :

700 gram twarogu w kostce

3 jajka

1 szklanka cukru

200 gram serka ricotta

1 budyń śmietankowy

Twaróg zmiksuj z ricottą , dosyp cukier i wbij jajka ,ponownie zmiksuj, na koniec wsyp budyń .Wymieszaj .

Wyjmij blaszkę z lodówki, wlej delikatnie masę serową .Wstaw do piekarnika ( temperatura 170 stopni ) z termoobiegiem , na 30 minut .Po 30 minutach wyłącz piekarnik i zostaw sernik w piekarniku ( najlepiej na noc ).

Ganache :

100 gram gorzkiej czekolady połam na kawałki.

Śmietankę 100 ml. doprowadź do wrzenia,  ale nie gotuj ! zdejmij z ognia i dodaj kawałki czekolady, mieszaj aż masa zgęstnieje .Ciepłą masą  polej sernik, udekoruj czekoladowymi gwiazdkami.

SMACZNEGO :)

Delikatny sernik z czekoladą

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak