Pokusa malinowo- poziomkowa .
Ciasto które urzeka kolorem i smakiem .
Znajdziesz w min słodycz malin i zapach poziomek.
-
śmietana 30 % 0,7 litra
-
żelatyna 4 łyżeczki
-
galaretka malinowa 2 sztuki
-
cukier puder 1/2 szklanki
-
maliny 1/2 kg
-
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
-
sok z cytryny 4 łyżki
-
mleko 3,2% 1/4 szklanki
-
poziomki 1 szklanka
Jedną galaretkę rozpuszczam w 1/2 litrze wody ,drugą w 200 ml. wody.
Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny,żelatynę namoczyć w mleku następnie podgrzać , i cienkim strumieniem wlać do ubitej śmietany.
Do miseczki odłożyć 1/4 masy dolać galaretkę rozpuszczoną w 200 ml. wody.
Biszkopty ułóż w formie.
Kolejne warstwy:
1/2 białej masy
1/2 masy z galaretką
dwa rzędy malin
druga połowa masy białej
drugą połową masy z galaretką
Schłodzić.
Ułożyć resztę malin i poziomki zalać galaretką .
Schłodzić .