♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Pierwszą propozycją z ciasta francuskiego są :
FRANCUSKIE Z TRUSKAWKĄ.
składniki:
ciasto francuskie
truskawki
jajko 1 sztuka
cukier puder
Gotowy płat ciasta francuskiego kroję na 8 kwadratów.Truskawki myję i osuszam.Na każdy płat ciasta układam po kilka truskawek,składam na trójkąt ,dociskając brzegi.Smaruję roztrzepanym jajkiem.Piekę w 210 st.15 minut, po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.
Kolejna propozycja to :
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TWAROGIEM
składniki :
twaróg chudy 1 kostka
cukier kryształ
ciasto francuski
jajko
Twaróg przełożyć do miski rozgnieść widelcem,ciasto przełożyć na blacie wycinać prostokąty,każdy kawałek ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem,twaróg rozłożyć na środek każdego kawałka ciasta,złożyć na pół,naciąć radełkiem,ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować jajkiem i posypać cukrem,piec w 220 stopniach na złoty kolor.