Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie na słodko

Warto mieć w lodówce gotowe opakowanie ciasta francuskiego na wypadek niezapowiedzianych gości, w 10 minut wyczarujesz pyszne ciasteczka, wystarczy dodać np. owoce, twarożek lub powidła .

                     ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

                     ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

                      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

  Pierwszą propozycją z ciasta francuskiego są :

 

   FRANCUSKIE Z TRUSKAWKĄ.

składniki:

ciasto francuskie

truskawki

jajko 1 sztuka

cukier puder

 

 

Gotowy płat ciasta francuskiego kroję na 8 kwadratów.Truskawki myję i osuszam.Na każdy płat ciasta układam po kilka truskawek,składam na trójkąt ,dociskając brzegi.Smaruję roztrzepanym jajkiem.Piekę w 210 st.15 minut, po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

Ciasto francuskie na słodko

Kolejna propozycja to :

           CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TWAROGIEM

składniki  :

twaróg chudy 1 kostka

cukier kryształ

ciasto francuski

jajko

 

Twaróg przełożyć do miski rozgnieść widelcem,ciasto przełożyć na blacie wycinać prostokąty,każdy kawałek ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem,twaróg rozłożyć na środek każdego kawałka ciasta,złożyć na pół,naciąć radełkiem,ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować jajkiem i posypać cukrem,piec w 220 stopniach na złoty kolor.                                                                                                                                                                                                         

Ciasto francuskie na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak