I tak:
Żółty krem z warzyw proponuję podać w wersji z chipsami…
Krem wlewamy do okrągłej miseczki, której brzegi wysypujemy zielonym groszkiem. Następnie przy pomocy 3 ziaren groszku i 6 czerwonych fasolek tworzymy kwiatek. Środek zupy wysypujemy drobno posiekaną natką pietruszki, a po bokach- co 2 lub 3 groszek wkładamy dowolne chipsy ziemniaczane.
Zupę meksykańską wlewamy do kwadratowego talerza. Groszkiem wykładamy przekątne talerza. Z obu stron groszku układamy kukurydzę, którą kładziemy także przez środek talerza. W centrum wbijamy 3 nachos i w środek wsypujemy czerwoną fasolę. Nachos wbijamy także w rogi talerza. Od razu podajemy do jedzenia.
Niestety od kilku dni mam problem z zamieszczaniem zdjęć i cud, że w ogóle po 100 próbach udało mi się jakiekolwiek zamieścić we wpisie..., więc podaję link :-)
https://www.doradcasmaku.pl/przepis/177586/meksykanska.html
Zupę pomidorowo- bazyliową wlewamy na niezbyt wysoką okrągłą miseczkę, powierzchnię posypujemy obficie natką pietruszki. Następnie szprycą do dekorowania ciast malujemy śmietaną buzię, oczy i pyszczek misia, a z papryki robimy mu oczy i nos. Po bokach grzankami wysypujemy dwa okręgi.