Zupa Minestore

Opublikowano: 15.12.2012
Zupa Minestore
Wspaniała włoska zupa, pełna warzyw i kawałkami boczku. Bardzo sycąca. Taka akuratna na chłodne dni:)

Składniki:

  • 1 opakowanie warzyw mrożonych mieszanka włoska
  • 1 cebula
  • kawałek boczku wędzonego 
  • 1 puszka  pomidorów w puszce
  • 500 ml buliony warzywnego 
  • 1 ząbek czosnku 
  • sól, pieprz
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę.
Cebulę i boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej w garnku, smażymy, często mieszając. 
Gdy boczek się usmaży wrzucamy warzywa chwilkę mieszamy jeszcze i zalewamy bulionem warzywnym i pomidorami w puszce, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie (ok. 10-15 min). Doprawiamy do smaku.
prymat