Zupa meksykańska z pulpecikami

Bogata w składniki, sycąca zupa z pewnością "przeniesie" Was do Meksyku.
Uroku zupie dodają pulpeciki, które ładnie się prezentują na talerzu.
Zupa jest smaczna, sycąca i kolorowa.
Zupa meksykańska z pulpecikami
SKŁADNIKI:
1/2 kg mięsa mielonego,
2 cebule,
kukurydza w puszce,
fasola czerwona w puszce,
3 ząbki czosnku,
papryka kolorowa,
kilka sztuk pieczarek,
1 l bulion,
majeranek,
wegeta,
pieprz cayenne,
papryka słodka,
papryka ostra,
pieprz,
Sól,
koncentrat pomidorowy
PRZYGOTOWANIE:
Na masełku szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Z mięsa mielonego robimy małe pulpeciki (jest to pracochłonne, ale efekt jest tego wart - zamiast pulpecików można spokojnie mięsko usmażyć z cebulą i czosnkiem) i smażymy z cebulą dodając wegety i koncentratu pomidorowego wg uznania.
W między czasie przygotowujemy bulion. Po upieczeniu mięso przekładamy do bulionu. Paprykę kolorową (mały kawałek każdej z nich) kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i razem chwilkę smażymy na patelni.
Dodajemy je do bulionu z mięsem. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut.
Można podawać z nachosami jak i świeżym pieczywem.
Smacznego ;)