Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowe sałatki cz.II

Jak już wspomniałam wcześniej bardzo chętnie wybieramy warstwowe sałatki, bo świetnie prezentują się w salaterkach. Tym razem przedstawiam Wam sałatkę, która najczęściej gości na moim świątecznym stole.

Sałatka Gyros jest bardzo prosta do przygotowania.

Warstwowe sałatki cz.II

Mnogość składników sprawi, że każdy ją polubi.

 

Sałatka Gyros

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

SKŁADNIKI:

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 małe cebule,
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 cebule czerwone
  • 2 cebule białe
  • majonez
  • ketchup
  • przyprawa gyros

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawie gyros, odstawiamy i później smażymy. Kapustę pekińską myjemy i kroimy w paski.

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

Sałatkę układamy warstwami. Na spód miski kładziemy warstwę kapusty pekińskiej. Następnie kładziemy białą cebulę.

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

Na cebuli układamy upieczone i odsączone z tłuszczu, zimne mięso.

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

Mięso posypujemy czerwoną cebulą. Całość smarujemy warstwą majonezu, a następnie ketchupu.

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

Na tak posmarowaną sałatkę wykładamy ogórka, a następnie odsączoną kukurydzę.

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

Wszystko posypujemy kapustą pekińską i przyprawą gyros.

 

Warstwowe sałatki cz.II

 

Smacznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak