Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdrowe nie musi być nudne- część 29

Raclette z kaszą jeszcze nigdy nie jadłam- do wczoraj. I teraz wiem, że będzie u mnie często gościć.

Nie wiedziałam co przygotować do jedzenia. W lodówce świeciło pustką. I dopiero, gdy ujrzałam opakowanie oryginalnego sera raclette, który Ciocia przywiozła mi z Francji, doznałam olśnienia. Ser, kasza i pomidory- to musi być pyszne i było.

Do jego przygotowania potrzebne są:

½ szklanki kaszy jęczmiennej

20 dag podsuszanej kiełbasy

2 średnie dojrzałe pomidory

Ser raclette

Sól

Pieprz

 

Kaszę gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Pomidora obieramy ze skóry, usuwamy niemal cały miąższ i kroimy w drobną kostkę.  Na patelenkach do raclette układamy plasterki kiełbasy, które zasypujemy kaszą. Następnie kładziemy pokrojone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy cienkimi plastrami sera i zapiekamy aż ładnie się on przyrumieni.

Zdrowe nie musi być nudne- część 29 

Polecam i życzę smacznego :) 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak