Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdrowe nie musi być nudne- część 23

Szybka zupa owocowa z kaszą jaglaną

Pierwsze czereśnie z reguły można jeść bez obaw, że znalazły w nich sobie schronienie jakieś żyjątka, dlatego polecam wykorzystać ten okres i przygotować zupę czereśniową z kaszą jaglaną- możemy ją podać na obiad, ale i na kolację. 
Do jej przygotowania potrzebne są:

50 dag czereśni

70 ml śmietany 18 %

1 wiśniowy kisiel ekspresowy na 1 kubek 

cukier

1/3 szklanki kaszy jaglanej

 
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój Mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody. Gotujemy do miękkości, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem. Możemy zagęścić kisielem, który wsypujemy bezpośrednio do gorącej zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jaglaną. 


Zdrowe nie musi być nudne- część 23 

Smacznego :) 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak