Skladniki:)
1 opakowanie zielonej pasty curry (50 gram)
1 puszka mleka kokosowego
4 plastry bakłażana ( ok. 100 gram)
makaron ryżowy ok. 150 gram.
sos sojowy- ok. 1/2 łyżeczki chyba że wolicie czuć bardziej intensywny aromat
odrobina pieprzu seczuańskiego
kilka paseczków filetu z kurczaka ( ok. 100 gram)
Bakłążana kroimy na plastry, solimy a po ok. 10-15 minutach płuczemy i kroimy na drobne cząstki. Pastę podgrzewamy z dodatkiem sosu sojowego dodajemy kawałki kurczaka a następnie dodajemy mleczko kokosowe i dusimy ok. 2-3 minut. Następnie,ma maszej patelni powinny sie znaleźć cząstki bakłażana. i całość dusimy jescze ok. 4 minut. Doprawiamy odrobiną pieprzu- z pieprzu możemy zrezygnować bo danie i tak jest dosyć pikantne.
Makaron zalewamy wrzątkiem na około 2- minuty (aż będzie miękki) wykładamy na talerz i polewamy sosem. Dekorujemy odrobina mleczka. Smacznego...