Udka rozmarynowo-cytrynowe

Opublikowano: 07.02.2013
Autor: danusia19671
Udka rozmarynowo-cytrynowe
Udka drobiowe pachnące aromatem cytrynowo-rozmarynowym na obiad w ten tłusty czwartek

Udka rozmarynowo-cytrynowe

Udka rozmarynowo-cytrynowe
 
Składniki:

1 łyżka przyprawy do kurczaka,

5 szt udka kurczaka,

sok z cytryny,

3 łyżki margaryna,

1 łyżka suszony rozmaryn

 PRZYGOTOWANIE

Do miski wsypać przyprawę do kurczaka,pokruszony rozmaryn,wymieszać. Udka umyć,osączyć,natrzeć z obu stron sokiem cytrynowym i przyprawami,odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce. Brytfankę do pieczenia wysmarować tłuszczem,wyłożyć udka na brytfannę. Piekarnik nagrzać do 190 stop. Margaryną obłożyć udka, włożyć do piekarnika ,piec ok.1 godz.

prymat