Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka rozmarynowo-cytrynowe

Udka drobiowe pachnące aromatem cytrynowo-rozmarynowym na obiad w ten tłusty czwartek

Udka rozmarynowo-cytrynowe

Udka rozmarynowo-cytrynowe
 
Składniki:

1 łyżka przyprawy do kurczaka,

5 szt udka kurczaka,

sok z cytryny,

3 łyżki margaryna,

1 łyżka suszony rozmaryn

 PRZYGOTOWANIE

Do miski wsypać przyprawę do kurczaka,pokruszony rozmaryn,wymieszać. Udka umyć,osączyć,natrzeć z obu stron sokiem cytrynowym i przyprawami,odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce. Brytfankę do pieczenia wysmarować tłuszczem,wyłożyć udka na brytfannę. Piekarnik nagrzać do 190 stop. Margaryną obłożyć udka, włożyć do piekarnika ,piec ok.1 godz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak