Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tłusty czwartek

Pączki oponki

                                     Pączki oponki

 

Nie ma to jak tłusty czwartek 

 

 

Do wyrośniętego rozczynu dodać margarynę, resztę maki, mleka i pianę z jajek ubitą na parze. Wyrobić ciasto. Formować w kulki do których wkładamy marmoladę.
Maszyny na tłuszczu, aby pączki mogły całe się zanurzyć.
Po upieczeniu polewamy lukrem (białka utrzeć z cukrem pudrem) i posypujemy usmażoną skórką pomarańczową lub sypiemy cukrem pudrem
czekoladę rozpuścić w rondelku polewać pączki

Tłusty czwartek

 

Tłusty czwartek

 

 

Tłusty czwartek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak