Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony drobiowe

Potrawa niezbyt skomplikowana , a smaczna .

Medaliony drobiowe

Mięso stwierdził mąż kiedy zapytałam się go co chce na obiad.

Pomyślałam sobie no nie znowu mięso  mam już dosyć mięsa

Ale co nie robi się dla tych których kochamy i mięso będzie.

Pierś z kurczaka 12 plastrów

brokuły ugotowane 100 gram i zmiksowane

ser gouda 200 gram starty

Panierka:

jaja 3 szt

bułka tarta 200 gram

papryka mielona czerwona słodka 1 łyżeczka

olej rzepakowy do smażenia

 

Dodatkowo:

Part Dip czosnkowy do mięs ( robimy go według tego co pisze na opakowaniu )

 

Plastry piersi doprawiamy solą pieprzem i odrobiną mielonej czerwonej papryki .

Gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie , następnie miksujemy.

Ser gouda ścieramy na tarce na średnich oczkach .

Ser i zmiksowane brokuły łączymy ze sobą.

Kładziemy plaster piersi na to plaster sera .

Teraz łyżką nakładamy brokuły ze serem i dociskamy drugim plastrem sera nakładamy  dip czosnkowy.

Na to kładziemy następny plaster piersi , lekko tłuczkiem na około piersi tłuczemy aby nam się piersi skleiły .

Maczamy w jajku i bułce tartej wymieszana z papryką czerwoną , solą czosnkową.

Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron pod przykryciem.

Wychodzą fajne medaliony .

 Medaliony drobiowe


DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak