Medaliony drobiowe
Mięso stwierdził mąż kiedy zapytałam się go co chce na obiad.
Pomyślałam sobie no nie znowu mięso mam już dosyć mięsa
Ale co nie robi się dla tych których kochamy i mięso będzie.
Pierś z kurczaka 12 plastrów
brokuły ugotowane 100 gram i zmiksowane
ser gouda 200 gram starty
Panierka:
jaja 3 szt
bułka tarta 200 gram
papryka mielona czerwona słodka 1 łyżeczka
olej rzepakowy do smażenia
Dodatkowo:
Part Dip czosnkowy do mięs ( robimy go według tego co pisze na opakowaniu )
Plastry piersi doprawiamy solą pieprzem i odrobiną mielonej czerwonej papryki .
Gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie , następnie miksujemy.
Ser gouda ścieramy na tarce na średnich oczkach .
Ser i zmiksowane brokuły łączymy ze sobą.
Kładziemy plaster piersi na to plaster sera .
Teraz łyżką nakładamy brokuły ze serem i dociskamy drugim plastrem sera nakładamy dip czosnkowy.
Na to kładziemy następny plaster piersi , lekko tłuczkiem na około piersi tłuczemy aby nam się piersi skleiły .
Maczamy w jajku i bułce tartej wymieszana z papryką czerwoną , solą czosnkową.
Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron pod przykryciem.
Wychodzą fajne medaliony .