Zaprosiłam koleżanki na film dosyć barwny podczas oglądani wcinałyśmy sobie takie oto rarytasy. Dziewczyny były zadowolone. Wieczorek się udał .
Nazwałam je burgery na patyku.
Potrzebne nam będzie 500 gram mięsa mielonego ( Kupiłam łopatkę i zmieliłam )
jajko
3 łyżki bułki tartej ( Zalewamy 100 gramami wody jak za mało dolewamy odrobinę )
suszone pomidory z bazylia i czosnkiem 4 łyżki
curry pól łyżeczki
papryka czerwona mielona pół łyżeczki
kurki 300 gram już po ugotowaniu ma być
sól prowansalska do smaku
czosnek 4 ząbki sprasowany
odrobina kucharka do smaku do kurek
olej do smażenia -używam rzepakowego
1. Mięso umyłam obsuszyłam , pokroiłam w mniejsze kawałki i zmieliłam.
2. Dodałam jajko sól,pieprz paprykę czerwona mielona czosnek sprasowany ,suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i curry.
3 . Bułkę tarta wsypałam do szklanki zalałam woda spęczniała , dodałam wtedy ją do mielonego mięsa.
4. Wyrobiłam farsz , formowałam owalne kotleciki , miały być paluszki no ale i tak dobrze wyszło .
5. Smażyłam na oleju rzepakowym. Po upieczeniu nadziałam je na patyczki.
6. Rozrobiłam Party Dip w keczupie jak pisało na opakowaniu.