Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery na patyku

Postanowiłam wykorzystać sos Prymat z konkursu z I Etapu Party Dip

Zaprosiłam koleżanki na film dosyć barwny podczas oglądani wcinałyśmy sobie takie oto rarytasy. Dziewczyny były zadowolone. Wieczorek się udał .

                                         Nazwałam je burgery na patyku.


Potrzebne nam będzie 500 gram mięsa mielonego ( Kupiłam łopatkę i zmieliłam )

jajko

3 łyżki bułki tartej ( Zalewamy 100 gramami wody jak za mało dolewamy odrobinę )

suszone pomidory z bazylia i czosnkiem 4 łyżki

curry pól łyżeczki

papryka czerwona mielona pół łyżeczki

kurki 300 gram już po ugotowaniu ma być

sól prowansalska do smaku

czosnek 4 ząbki sprasowany

odrobina kucharka do smaku do kurek

olej do smażenia -używam rzepakowego

 

1. Mięso umyłam obsuszyłam , pokroiłam w mniejsze kawałki i zmieliłam.

2. Dodałam jajko sól,pieprz paprykę czerwona mielona czosnek sprasowany ,suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i curry.

3 . Bułkę tarta wsypałam do szklanki zalałam woda spęczniała , dodałam wtedy ją do mielonego mięsa.

4. Wyrobiłam farsz , formowałam owalne kotleciki , miały być paluszki no ale i tak dobrze wyszło .

5. Smażyłam na oleju rzepakowym. Po upieczeniu nadziałam je na patyczki.

6. Rozrobiłam  Party Dip w keczupie jak pisało na opakowaniu.

 

Burgery na patyku

 

Burgery na patyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak