Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa złota rosa

Sernik w innej wersji i innym kolorze,ale smakuję naprawdę rewelacyjnie

Tęczowa złota rosaTęczowa złota rosa


Lista składników
150 g margaryna kostka margaryny Kasia
2 szkl mąka
3 szt żółtka
0,5 szkl cukru
1 łyżka śmietany
1 łyżka proszek do pieczenia
MASA
750 g ser biały mielony
sok z cytryny
1/2 szkl olej
1 opak budyń śmietankowy
2 szkl mleko zwykłe
3 szt jajka
1 szkl cukru
barwnik spożywczy czerwony -1 szczypta
barwnik spożywczy zielony -1 szczypta
barwnik spożywczy żółty -1 szczypta
WIERZCH CIASTA
3 -białka
0,5 szkl cukru
PRZYGOTOWANIE
CIASTO
Wsypać do miski mąkę, dodać żółtka, margarynę pokrojoną na kawałki, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, cukier. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA
Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową podzielić na 3 części, do jednej dodać barwnik zielony, do drugiej barwnik czerwony i do trzeciej barwnik żółty, dobrze rozmieszać robotem. Masy wylać łyżką na podpieczone ciasto , masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być. Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek i resztą cukru. Zapiec. 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak