Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sylwester tuż tuż ...

Przegryzka doskonała na Sylwestra. Robi się je bardzo szybko. Dodatki zależą od nas z czym lubimy je jeść. Pasują do wina jak i piwa. Polecam .

Sylwester tuż tuż ...

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • dodatki: mak, ser żółty (np. parmezan), kminek,  papryka, sól, pesto, dowolne zioła, cukier brązowy,
  • jajko
Arkusze ciasta francuskiego rozkładamy, tniemy w paseczki i smarujemy rozbełtanym jajkiem. 
Posypujemy dodatkami wg uznania i zwijamy paseczki w tzw. serpentynę. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze "serpentynki" dociskając końce aby się nie rozwijały.
Wstawiamy do piekarnika na 10-13 min. do temperatury 200 stopni.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak