Styropian

Opublikowano: 10.02.2013
Autor: danusia19671
Styropian
Szybkie i proste ciasto na każdą okoliczność. To ciasto smakuję jak sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne.

Styropian


STYROPIAN

  SKŁADNIKI:

żółtka 6 szt

margaryna 1 kost

mąka 3 szkl

cukier 3/4 szkl

proszek do pieczenia 2 łyżeczki

śmietana 18 % 3 po 400 ml kubki

budyń śmietankowy 1 opak

proszek do pieczenia 1 łyżeczka

wiórki kokosowe 100 g

białka jaj 6 szt

cukier 3/4 szkl

 PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki. Masa Z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń i wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem. Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.

prymat