Styropian

STYROPIAN
SKŁADNIKI:
żółtka 6 szt
margaryna 1 kost
mąka 3 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 18 % 3 po 400 ml kubki
budyń śmietankowy 1 opak
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 100 g
białka jaj 6 szt
cukier 3/4 szkl
PRZYGOTOWANIE:
Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki. Masa Z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń i wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem. Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.