Smażenie, duszenie, gotowanie i pieczenie mięs

PIECZONA SZYNECZKA
MARYNATA
woda- 2 litry
sól peklowana- 4 łyżki
czosnek- 6 ząbków
szynka wieprzowa- 1,5 kg
liście laurowe
ziele angielskie - 6 ziarenek
OBŁOŻENIE MIĘSA
sól- 1/2 łyżeczki
pieprz- 1/2 łyżeczki
przyprawa do mięs- 1 łyżka
majeranek- 2 łyżki
granulowany czosnek- 1 kosteczka
papryka ostra- 1/2 łyżeczki
OPIS PRZYGOTOWANIA
Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz.
Wszystkie przyprawy mieszamy.
Wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz.
Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy ją na 20 minut w piekarniku.