Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na ryżu IX

Dziś chciałam dodać już przedostatni przepis na potrawę z kurczaka. Tak jak wcześniej pisałam drób możemy przygotowywać na różne sposoby i każdy sposób będzie rewelacyjny.

SKŁADNIKI:
skrzydełka -1 kg
cebula -2 szt
pieczarki -0,5 kg
ryż -2 szkl
masło -3 łyżki
woda -4 szkl
sól i pieprz
ketchup ostry -2 łyżki
wegeta -2 łyżki
czosnek -1 ząbek
cukier -1 łyżka

 
PRZYGOTOWANIE:

 

Blachę wyłożyć folią aluminiową. Wysypać ryż surowy na blachę. Skrzydełka przed położeniem na blachę, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach. Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry. Następnie przygotować zalewę: Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i wegetę, zagotować. Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop.Skrzydełka na ryżu IX






Skrzydełka na ryżu IX

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak