Sernik z rosą

Opublikowano: 10.03.2013
Autor: danusia19671
Sernik z rosą
Niezwykle puszysty i delikatny sernik z kropelkami rosy


SKŁADNIKI:

6 szt jajka

1 łyżka proszek do pieczenia

2 szkl mąka

0,5 kost margaryna

1 opak cukier waniliowy

2 szkl cukier zwykły

2 szkl mleko zwykłe

1 opak budyń śmietankowy

1/2 szkl olej

sok z 1 cytryny

750 g ser biały mielony

PRZYGOTOWANIE:

CIASTO Margarynę posiekać z mąką, dodać 3 żółtka, cukier waniliowy, 0,5 szkl cukru i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wyrobić. Wyłożyć ciastem spód i boki blachy. Ciasto podpiec z 10 minut w 175 stop. MASA SEROWA: Ser zemleć w maszynce trzykrotnie. Dodać do sera olej, mleko, budyń śmietankowy, sok z cytryny, 1 szkl cukru, i 3 całe jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Wylać na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika na ok. 1 godz. Po tym czasie ubić białka z 0,5 szkl cukru na sztywną pianę. Wyłożyć pianę na ciasto, zapiec na złoty kolor.

prymat