Sernik z brzoskwiniami

Opublikowano: 29.03.2013
Autor: danusia19671
Sernik z brzoskwiniami
Pyszny serniczek z brzoskwiniami na ciemnym cieście, w sam raz na Świąteczny stół




Sernik z brzoskwiniami


SKŁADNIKI:
CIASTO
mąka -3 szkl
żółtka -3 szt
margaryna -250 g
cukier -0,5 szkl
proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki
cukier waniliowy -1 opak
kakao -2 łyżki
MASA SEROWA
jajka -6 szt
ser 3 krotnie mielony -1,5 kg
budyń śmietankowy -1 opak
cukier waniliowy -1 opak
cukier kryształ -1 szkl
sok z cytryny- 1 szt
margaryna -15 dag
PONADTO
brzoskwinie- 1 puszka

PRZYGOTOWANIE:
CIASTO
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia , zrobić dołek, dodać pokrojoną na kawałki margarynę, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i kakao, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażalnika na 1 godz.
MASA SEROWA
 Margarynę rozpuścić w rondelku. Całe jajka utrzeć z cukrami do białości, następnie powoli wlewać do jajek ciepłą margarynę, cały czas ucierając. Ser włożyć do miski, dodać masę jajeczną, sok z cytryny i budyń, ostrożnie wymieszać. Biszkopty odlać z syropu, osączyć. Wysmarować tłuszczem blachę do pieczenia o wymiarach ( 40x25), wyłożyć połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę masy serowej i ułożyć na niej połówki brzoskwiń, i wyłożyć resztę masy serowej. Na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta ciemnego na tarce o dużych otworach. Sernik piec 55 minut w 175 stop

prymat