Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK WIEDEŃSKI Z POLEWĄ

Sernik który zawsze się udaje. Moja rodzinka uwielbia serniki

SERNIK WIEDEŃSKI Z POLEWĄSERNIK WIEDEŃSKI Z POLEWĄ

Składniki
CIASTO
Margaryna -0,5 kost
Żółtka -2 szt
Cukier -mniej niż pół szkl
Mąka -1,5 szkl
Proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki
Cukier waniliowy -1 opak.
MASA SEROWA
Ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg
Masło roślinne w kostce -1 i 1/2 kost.
Cukier -2 szkl
Mąka ziemniaczana -3 łyżki
Mąka -6 łyżek
Jaja -12-15 szt
POLEWA
Jajko -1 szt
Kakao -3 łyżki
Cukier -3 łyżki
Margaryna -1/2 kost


 Etapy przygotowania
CIASTO
Wszystkie składniki zagnieść, całość ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. MASA SEROWA
Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać.
POLEWA
Wszystkie składniki z rozpuszczoną ciepłą margaryną, zmiksować.
Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak