Sernik wiedeński

Opublikowano: 12.03.2013
Autor: danusia19671
Sernik wiedeński
Moi goście zawsze uwielbiają taki serniczek. Wiedeński, puszysty i bardzo smakowity

Sernik wiedeńskiSernik wiedeński

SERNIK WIEDEŃSKI

SKŁADNIKI:
 CIASTO

Margaryna -0,5 kost

Żółtka -2 szt

Cukier -mniej niż pół szkl

Mąka -1,5 szkl

Proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki

Cukier waniliowy -1 opak.
Cukier puder do obsypania ciasta 

MASA SEROWA

Ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg

Masło roślinne w kostce -1 i 1/2 kost.

Cukier -2 szkl

Mąka ziemniaczana -3 łyżki

Mąka -6 łyżek

Jaja -12-15 szt

PRZYGOTOWANIE:
 CIASTO

Wszystkie składniki zagnieść, całość ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. 

MASA SEROWA

Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać.

Na ciasto wyłożyć masę serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem 

prymat