Sernik w różowej pierzynce

Sernik w różowej pierzynce
SKŁADNIKI:
masło -3/4 kost
mąka - 3 łyżki
cukier -1 szkl
proszek do pieczenia -1 opak
jajka -9 szt
tłusty ser mielony -1 kg
tłuszcz do prodiża -2 łyżki
PIANA
białka jajek -3 szt
cukier -0,5 szkl
kisiel truskawkowy -2 łyżki
wiórki kokosowe -2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
CIASTO
Masło stopić. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z masłem i serem. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rodzynki wymieszać. Przełożyć do formy,wstawić do piekarnika i piec w 180 stop. Przez 1 godz.
PIANA NA WIERZCH:
Ubić pianę z 3 białek i 0,5 szkl cukru, do ubitej piany dodać 2 łyżki kisielu truskawkowego i 2 łyżki wiórek kokosowych, delikatnie wymieszać. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę. Zapiec.