Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na Święta z morelami

Soczysty schab, nadziewany owocami z galaretą


Schab na Święta z morelami

Schab na Święta z morelami

Składniki:

800 g schab bez kości,
1 szkl wywar mięsny,
2 łyżeczki żelatyna,
14 szt suszone morele,
Pietruszka do dekoracji,
Winogrona ciemne do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:
Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.200 stop.
Piec schab około 1,5 godz..
Mięso ostudź i pokrój w plastry.
Żelatynę namocz w 2 łyżach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając.
Następnie wywar ostudź.
Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak