Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatkowo. Lekka sałatka z fetą i oliwkami

Sałatka dla wielbicieli fety i zielonych oliwek. Mało skomplikowana w przygotowaniu i ciekawa w smaku.

 

 

 

Przygotowując tę sałatkę postawiłam na prostotę i kilka sprawdzonych, oryginalnych w smaku składników. Po pierwsze - sałata lodowa o jędrnych i kruchych liściach. Po drugie - zielone oliwki, kryjące w sobie mnóstwo walorów odżywczych. Po trzecie - feta o niepowtarzalnym, słonym posmaku. Do tego sos przygotowany z naturalnego jogurtu, kremu chrzanowego i białego pieprzu oraz nasz polski, świeży koperek. Lekko, smacznie i przyjemnie.

 

 

Lekka sałatka z fetą i oliwkami

 

100 g sera feta

6 liści sałaty lodowej

6 zielonych oliwek

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka kremu chrzanowego

pieprz biały mielony

świeży koperek

 

Liście sałaty opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć i porwać na małe kawałki. Przełożyć do misy. Dodać fetę pokrojoną w kostkę i oliwki pokrojone w plasterki. Delikatnie wymieszać.

 

Jogurt naturalny wymieszać z kremem chrzanowym i odrobiną białego pieprzu. Przygotowanym sosem polać sałatkę. Całość udekorować świeżym koperkiem.

 

Sałatkowo. Lekka sałatka z fetą i oliwkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak