SKŁADNIKI:
kapusta pekińska -0,5 główki
majonez -3 łyżki
pierś z kurczaka- 400 g
ser gouda- 80 g
grzanki gotowe-2 łyżki
przyprawa do kurczaka-0,5 opak
0,5 łyżki soku z cytryny
tłuszcz
PRZYGOTOWANIE:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, posypać przyprawą do kurczaka, smażyć kilka minut, odstawić do ostygnięcia. Kapustę pokroić cienko,przełożyć do miski. Ser żółty zetrzeć na tarce o najmniejszych otworach. Do miseczki włożyć majonez, dodać ser i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Do kapusty dodać sos serowy, połowę piersi z kurczaka, dokładnie wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki, posypać sałatkę grzankami i kurczakiem.