Ryba w ananasach

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym.
Ryba jest niezwykle smaczna. Można ją podawać na ciepło i na zimno. Stąd można ją podać np. na wigilijny stół.
Ryba w ananasach
SKŁADNIKI:
0,5 kg filetów rybnych pangi,
2 cebule,
1 puszka ananasa,
2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
sól,
pieprz,
sok z cytryny,
2 jajka,
bułka tarta,
PRZYGOTOWANIE:
Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy.
Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy.
W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno.
Smacznego :)