Rurki z kremem

Opublikowano: 10.02.2016
Autor: Maridka19
Rurki z kremem
  Rurki z budyniem Składniki : Składniki na ciasto : mąka tortowa 2 kg masło 100 dag śmietana 30 % 1/2 z dużego opakowania sól szczypta  Masa budyniowa : budyń waniliowy 2 i 1/2 opakowania masło lub margaryna 35 dag mleko 3,2% 1 1/2 l cukier 1/2 szklanki Do dekoracji : cukier puder Wykonanie : Z podanych składniki zagniatamy ciasto . Po zagnieceniu ciasto dajemy do dużej miski i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 45 minut.

 

Rurki z budyniem

Rurki z kremem

Składniki :

Składniki na ciasto :

  • mąka tortowa 2 kg
  • masło 100 dag
  • śmietana 30 % 1/2 z dużego opakowania
  • sól szczypta 

Masa budyniowa :

  • budyń waniliowy 2 i 1/2 opakowania
  • masło lub margaryna 35 dag
  • mleko 3,2% 1 1/2 l
  • cukier 1/2 szklanki

Do dekoracji :

  • cukier puder

Wykonanie :

Z podanych składniki zagniatamy ciasto . Po zagnieceniu ciasto dajemy do dużej miski i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 45 minut. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki , ciasto bardzo cieniutko rozwałkowujemy . Następnie kroimy paski o szerokości 1 cm . Rurki smarujemy lekko olejemy i zawijamy paski . Czynność powtarzamy do wykorzystania składników. Gotowe rurki przekładamy na posmarowaną blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyciągnięciu rurek z piekarnika czekamy aż rurki wystygną . Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzony budyń ucieramy z budyniem i gotowe. Gotowe rurki nabijamy masa budyniową. Gotowe rurki posypujemy cukrem pudrem.

 

prymat