Rurki z kremem

Rurki z budyniem
Składniki :
Składniki na ciasto :
- mąka tortowa 2 kg
- masło 100 dag
- śmietana 30 % 1/2 z dużego opakowania
- sól szczypta
Masa budyniowa :
- budyń waniliowy 2 i 1/2 opakowania
- masło lub margaryna 35 dag
- mleko 3,2% 1 1/2 l
- cukier 1/2 szklanki
Do dekoracji :
- cukier puder
Wykonanie :
Z podanych składniki zagniatamy ciasto . Po zagnieceniu ciasto dajemy do dużej miski i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 45 minut. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki , ciasto bardzo cieniutko rozwałkowujemy . Następnie kroimy paski o szerokości 1 cm . Rurki smarujemy lekko olejemy i zawijamy paski . Czynność powtarzamy do wykorzystania składników. Gotowe rurki przekładamy na posmarowaną blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyciągnięciu rurek z piekarnika czekamy aż rurki wystygną . Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzony budyń ucieramy z budyniem i gotowe. Gotowe rurki nabijamy masa budyniową. Gotowe rurki posypujemy cukrem pudrem.