SKŁADNIKI:
szynka -10 plastrów
ser żółty -10 plastrów
papryka konserwowa -1 słoik
ser biały -1 kostka
ser czosnkowy topiony-200 g
sól i pieprz
sałata
ogórek
rzodkiewka
por, wszystko do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
Ser biały wymieszać z serkiem topionym, solą i pieprzem. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w paski szerokości centymetra. Najpierw ułożyć szynkę, posmarować serkiem. Na serek nałożyć plaster sera żółtego, znów nałożyć serek i plaster szynki, serek, na serku ułożyć pokrojoną paprykę, zawinąć razem w roladkę, kroić po skosie. Tak przygotować resztę roladek, do wyczerpania składników. Półmisek na roladki wyłożyć zieloną sałatą, ułożyć na niej roladki, przybrać ogórkiem, rzodkiewką i porem.