Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki brzoskwiniowe

Roladki drobiowe z owocami na różne okazje.

Roladki brzoskwinioweRoladki brzoskwiniowe


SKŁADNIKI:
piersi z kurczaka -1 podwójna
broskwinie -4 szt
mąka -2 łyżki
płatki kukurydziane -0,5 szkl
jajko -1 szt
sól i pieprz

 PRZYGOTOWANIE:
Filety drobiowe umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Podzielić mięso na 4 porcje. Następnie filety drobiowe cienko rozbić,oprószyć solą i pieprzem. Brzoskwinie,odcedzić z syropu,osączyć. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Jajko wybić na talerz,roztrzepać z solą i pieprzem. Na każdym filecie,ułożyć brzoskwinię,zwinąć w roladkę. Roladki obtoczyć dobrze w mące,zanurzyć w jajku,panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu,parę minut z każdej strony. Podawać roladki z pieczonymi ziemniaczkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak