Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z truskawkową galaretką

Rolada biszkoptowa jest tak delikatna że aż rozpływa się w ustach

Rolada z truskawkową galaretkąRolada z truskawkową galaretką



SKŁADNIKI:
2 opak galaretka truskawkowa,
4 łyżki mąka,
4 łyżki cukier,
4 szt jajka
PRZYGOTOWANIE

 CIASTO
Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości. Z białek ubić pianę na sztywno, wyłożyć na żółtka po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę, wymieszać ciasto łyżką, wyłożyć na przygotowaną blachę rozprowadzając ciasto na grubość około 1/2 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc. Ciasto wyłożyć na czystą ściereczkę. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką przełożyć roladę, zwinąć w rulon. Roladę pozostawić aby galaretka dobrze się ścisła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak