Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na herbatnikach

Ciasto wprost rozpływa się w ustach, zachwyca smakiem i wyglądem

Rafaello na herbatnikach


Rafaello na herbatnikach

SKŁADNIKI:
mleko 2 i 1/2 szkl
żółtka 3 szt
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1 szkl
masło 300 g
wiórki kokosowe 250 g
herbatniki 4 paczki
spirytus do smaku

 PRZYGOTOWANIE:
W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki. 1-herbatniki 2-masa 3-herbatniki 4-masa 5-herbatniki 6-masa Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak