Racuszki z bananami

Opublikowano: 02.02.2013
Autor: danusia19671
Racuszki z bananami
Pyszne i pulchne racuszki z bananami. Takie racuszki możemy przygotowywać z różnymi owocami. Najlepiej lubię racuszki na zsiadłym mleku,mają wtedy wspaniały smak,ale na jogurcie też są bardzo dobre.

RACUSZKI Z BANANAMI

Składniki:

350 g mąka,

2 szt jajka,Racuszki z bananami

1/2 l jogurt naturalny,

0,5 łyżeczki soda,

tłuszcz do smażenia,

2 szt banany pokrojone w talarki,

cukier puder do posypania


 PRZYGOTOWANIE

Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem. Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta włożyć banany, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.

prymat