Ciasto rozciągam w prostokąt, smaruję sosem na całej powierzchni i posypuję mozzarellą oraz ziołami do pizzy (bazylia, oregano, szałwia i inne). Zwijam wzdłuż dłuższego boku w rolkę jak naleśnik. A następnie ..
Dotąd wypróbowałam trzy możliwości:
1. Ciastka a’la pizza:
2. Rulon pocięłam nitką na grubość około 1 cm. Ważne by nie używać noża tylko nitki (owijając wokół ciasta i zacisnąć), ciasto ma wtedy krawędzie ostrzejsze i ładniej wygląda.
2. Wieniec a’la pizza:
3.
Rolkę zwinęłam w „O” i zlepiłam końce, nacięłam z zewnątrz w kilku miejscach.
3. Torcik z rolek pizzy:
Dokładny opis „krok po kroku” jak zrobić taki torcik znaleźć można klikając w ten link: Torcik z rolek pizzy.