Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIZZA

Jutro obchodzimy dzień pizzy. Niema jak domowa pizza,podwójne ciasto,jest chrupiąca z mega nadzieniem i ciągnącym się serem



PIZZA

PIZZA
Składniki
mąka -4 szkl
drożdże -65 g
olej -4 łyżki
woda ciepła -1 szkl.
sól
kiełbasa cienka -350 g
pieczarki -500 g
pomidor -1 szt
ogórki kwaszone -2 szt
cebula -400 g
ser żółty -280 g
keczup
koncentrat pomidorowy -1/2 słoiczka.
tłuszcz do podsmażenia
Etapy przygotowania

CIASTO
Drożdże rozmieszać z ciepłą wodą do rozpuszczenia.
Wsypać mąkę, sól, olej i dobrze wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, przełożyć je na dużą blachę, posmarować ciasto koncentratem pomidorowym.
NADZIENIE:
Cebulę obrać pokroić w plastry i usmażyć na złoty kolor.
Pieczarki umyć,osączyć,pokroić w plasterki,lekko poddusić.
Na cieście układamy warstwami, cebulę, kiełbasę, ogórki, pomidora, pieczarki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stop.na około 30 miut.
Przed końcem pieczenia pizze posypać startym żółtym serem, podpiec by ser się rozpuścił.
Podawać polaną keczupem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak