Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pischinger

Pischner najlepszy robiony był w Galicji. U nas się mówi wafle przekładane z różnymi nadzieniami,najlepiej uwielbiam przełożone masą kajmakową.
Pischinger



Pischinger


Składniki:
200 g orzechy włoskie,
1 łyżka masło,
200 g gorzka czekolada,
200 ml śmietanka,
6 szt wafle,
200 g cukier puder
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę przełożyć do miski, rozpuścić na parze.
Do rozpuszczonej czekolady dodać śmietankę, cukier i masło, wymieszać i zagotować.
Odłożyć połowę masy.
Orzechy zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać orzechy do połowy masy i dalej gotować,do zgęstnienia masy.
Każdy wafel smarować masą, układać wafle jeden na drugim.
Na wierzchu położyć deseczkę i obciążyć.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnie podgrzać odłożoną masę, oblać masą wierzch i boki, odstawić do lodówki.
Gdy masa zastygnie kroić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak